Hyggelige juleblomster til politipensjonistene i Bergen

Tove Lian Mathiesen og Tone Midttun hadde travle dager da de besøkte tidligere kolleger med Politipensjonistenes tradisjonelle julehilsen til de over 90 år (Aud Osland, Erik Hole, Kjell Westad, Harry Hansen, Jorunn Osen, Sigurd Selheim, Else Oppedal og Edvard Johansen). I tillegg fikk også noen kolleger som er i en vanskelig livssituasjon blomsterhilsen. Også Svein Frøyland ble avlagt en visitt med blomst som takk for at han stiller opp for tidligere kolleger som trenger en hjelpende hånd.

Ved hvert enkelt besøk tar pensjonistene seg ofte god tid til en prat, noen steder også med servering. Flere har gledet seg lenge til besøket og har mange gode minner på hjertet fra sin tid i politiet pluss mye å fortelle om sin egen daglige livssituasjon. I tillegg MÅ Tove og Tone selvfølgelig hilse til de neste på besøkslisten.  

«Dere er jo ungene mine!» Hun strålte som en sol, 92 årige Else Oppedal, pensjonert renholder i politihuset i Bergen, da Tove Lian Mathiesen og Tone Midttun kom hjem til henne med julehilsen fra Politipensjonistene. Utsagnet «Dere er jo ungene mine!» kom hun ofte med da kolleger kom valsende i korridorene og beklaget at de skitnet til når hun gjorde rent. Ofte supplert med «Det gjør ikke noe. Jeg er så glad i dere alle.» I 25 år jobbet Else som renholder i politihuset, der også hennes to døtre Rita og Tove har jobbet som renholdere i mange år. 

Tove Lian Mathiesen hadde med en tegning som Erik Hole, (96) laget i forbindelse med Bergen Politi IL sitt 50-årsjubileum i 1975. Hole har i alle år vært en særdeles flink karikaturtegner. Han treffende streker har i mange år vært trykket både i Bergens Arbeiderblad og internt i politiet. Tegningen Tove hadde med, fikk fornyet bruk på forsiden til sanger ment til Politipensjonistenes julebord i år, som dessverre måtte utsettes.

Trygve Hillestad

Tone Midttun, Else Oppedal, Tove Lian Mathiesen – Foto: Trygve Hillestad.
Erik Hole og Tove Lian Mathiesen – Foto: Trygve Hillestad.