Litt om «den lange veien» til det politiet vi har i dag

Vi har lett for å glemme de store begivenhetene som førte til det politiet vi har i dag fordi de aller fleste lever u nuet – og slik skal det være. Men av og til er det både nyttig og klokt å se tilbake på historien – på fagforeningshistorien som skapte der vi står i dag.

I forbindelse med Oslo Politiforenings 125-års jubileum ble det utgitt et hefte som forteller om bl.a. fremveksten av de pensjonene vi har i dag og litt om hvordan dette fungerte tidligere med ulike typer «kasser». Mange er ikke klar over dette; derfor kan foreliggende trykksak gi et spennende innblikk i en svunnen tid.

Heftet trener også frem en rekke personer og forteller om begivenheter som førte til både lønninger og andre goder. I denne analogien inngår også Politiets Pensjonistforbund – selv om PPF er for en ung organisasjon å regne.

Her er linken til heftet. Du kan lese det på denne måten eller laste det ned til din egen datamaskin for å lese nå og da. Under all omstendigheter er det fremdeles aktuelt lesestoff for å forstå noe av bakgrunnen «der vi er i dag».