Politipensjonisten Trygve Hillestad har skrevet en kjærlighetserklæring

Politipensjonistene i Bergen og Hordaland hadde torsdag, 11.11. i år medlemsmøte i det lokale politihuset. Innledningsvis orienterte formannen om hva som skjedde på Landsmøtet på Sundvollen. Deretter var det pizza og hyggelig samvær og prat som det alltid blir når politipensjonister kommer sammen.

Kveldens foredragsholder var Trygve Hillestad – tidligere informasjonsleder i Bergen politidistrikt – som presenterte sin siste bok: «Mary – alenemor og vaskekjærring».  Det var 35 kolleger som hadde tatt turen til byen en mørk kveld i november.

Trygve begynte sitt foredrag med å vise noen bilder fra etterkrigstiden i Bergen og det var mange som nikket gjenkjennende. Dette var kjente bilder for de av oss som vokste opp på 50- og 60-tallet og et hyggelig gjensyn for mange. 

Deretter gikk Trygve over til å fortelle som sin egen barndom og oppvekst som må sies å ha vært spesiell. Han tegnet et veldig fint bilde av en hardt arbeidene mor som gjorde alt hun kunne for at Trygve og broren skulle få en god start i livet. Bare synd hun ikke får oppleve den hederlige omtalen Trygve gjennom boken gir henne. 

Etter å ha lest boken forstår jeg godt at Trygve er blitt formet til den omsorgs-personen han er. Han bryr seg virkelig om sine medmennesker og heldige er vi i Pensjonistnettverket her vest som har han som kollega.

Trygve Hillestads bok om sin oppvekst og sin mor, er en bok full av kjærlighet. Det er en flott presang enten til deg selv eller noen andre som står deg nær. Tryggve har skrevet en kjærlighetserklæring.

Tove Lian Mathiesen

Trygve Hillestad forteller om sin mor under møtet hos
politipensjonistene i Bergen og Hordaland.
35 pensjonistkolleger møtte frem på Politihuset en mørk
kveld i novemberber.
På kveldens meny stod pizza og hyggelig prat, men alle ville høre
Trygve Hillestad fortelle.